ВАСИЛ ЛЕВСКИ: „АКО СПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛЯ ЗА ЦЯЛ НАРОД – АКО ЗАГУБЯ, ГУБЯ САМО МЕНЕ СИ!“

ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ДЯКОНЪТ

В деня на почит към Васил Левски, СОНИК СТАРТ и супермаркети „Абсолют +“, под егидата на Любка Александрова, кмет на Община Левски, откриха изложба в НЧ „Георги Парцалев – 1901“, посветена на Апостола на свободата.

Те е в знак на дълбоката почит към личността и делото на една от най-светлите личности в националния ни пантеон.

Под наслов: „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си!“ и с огромен интерес, над 70 деца на възраст от пет до осемнадесет години взеха участие в инициативата. Участниците от детските градини, училища и социални услуги в градовете Левски и Павликени представиха своите рисунки и проекти. Творбите експонират научни изследвания, учебници по история, художествени изображения, знакови места и паметници, в чест на свободата на България.

Кметът на Община Левски, Любка Александрова приветства събитието с радост, отбелязвайки, че инициативата е свързана с възпитанието на децата в родолюбив дух, а той е в основата на общия успех.

Патриотичната инициатива цели съхраняване на историческата памет и обединяване в каузата за национално самочувствие, подкрепяйки талантите и силните страни на децата.

Изложбата, по повод 151 години от обесването на Васил Левски е експонирана в НЧ „Георги Парцалев – 1901“ и може да бъде посетена до 23 февруари.