“ЖИВОПИС И ГРАФИКА” УКРАСИХА ГРАД ЛЕВСКИ

На 15 юни Община Левски, Дружеството на сливенските художници и СОНИК СТАРТ откриха художествена изложба “Живопис и графика“, която бе представена в  Народно Читалище „Георги Парцалев“ гр. Левски.

Изложбата е включена в Празниците на изкуствата в чест на Георги Парцалев и е част от  Националната Кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“.

Иван Кънев, Руси Недялков и Радослав Николов от Дружеството на сливенските художници представиха живопис в подкрепа на младия талант и график от град Левски – Евгени Маринов.

Дружеството на художниците – Сливен е 20-годишно обединение на 30 артиста, посветили живота си на културата, естетиката и духовното израстване на личността. В рамките на своята активна творческа програма, Дружеството провежда мащабни артистични проекти в страната, в Европа и в Азия, насочени към разгръщане на творческия процес, приближаването му до младите хора, представяне на готови продукти, но и опознаване и популяризиране на млади местни таланти при всяка една изява.

 Събитието се проведе под патронажа на Любка Александрова, Кмет на Община Левски, в духа на подкрепата й към каузи със социална значимост, които целят да осигурят добрия старт на въображението, работата и идеите на младите хора.

Изложбата бе открита с кратка церемония и артистично представяне на авторите във фоайето на Народно Читалище „Георги Парцалев“ от г –жа Офелия Кънева и Галя Иванова, приветствено слово към гостите и участниците произнесе и Кмета на Община Левски.

Поздравителни адреси от името на ръководството на НЧ “Георги Парцалев“, поднесе председателят на читалището, Силвия Йорданова към авторите на прекрасните творби, а младият талант Евгени Маринов получи специален плакет за  първата си изява в света на изкуството.

На събитието присъстваха заместник кметовете на Община Левски, ръководството на СУ“Крум Попов“, учители и граждани ценители на изкуството.

Вдъхновяващите творби остават експонирани в град Левски до 22 юни 2018 г.