Автомоделизмът и авиомоделизмът представени пред деца в ЦОП Левски

Доброволците и потребителите на ЦОП Левски през месец Юни се изправиха пред предизвикателството да “влязат във вълшебният свят на автомоделизма и авиомоделизма”, защото в съвременния свят, пълен с виртуални развлечения, децата все по-рядко имат реални и ползотворни занимания и игри. Личен гид на децата във вълнуващото пътешествие с летателни мъшини и бързи коли беше Пламен Пенчев, президент на Автомоделен клуб “Левски”. Г-н Пенчев по увлекателен начин разказа на децата за тайните на автомоделизма и авиомоделизма. Показани бяха и частите на мини автомобила и се направи демонстрация пред ЦОП на неговото управление. Доброволци и потребители активно се включиха в надпреварата за карането на мини колата и много се забавляваха.

Изненадите продължиха и с разказ за видовете самолети, техните устройства и разбира се демонстрация на тяхното летене. Г-н Петров сподели пред малчуганите,  че като се насърчава творческото им мислене и се развиват основните им технически умения, те ще се превръщат в създатели на собствени, макар и прости, летателни машини, изцяло подчинени на основните закони на физиката и аеродинамиката.

На раздяла г-н Пенчев подари на ЦОП Левски модел на сомолет, който се хвърля от ръка. Това предизвика много положителни емоции сред децата.

Екипът на ЦОП и г-н Пенчев показаха на децата, че авиомоделизма и автомоделизма  са достъпен, лесен и занимателен начин за учене, за развиване на полезни умения, като срещата беше адекватно обвързана с час от дейностите по Програма „Професионална ориентиране“ на СОНИК СТАРТ.