ДА СЪБУДИМ ДОБРОТАТА В НАС

На 13 ноември се отбелязва Световния ден на добротата. На този ден през 1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение за доброта, а френският художник Орел е създал специален символ по повода – „открито сърце“.

На 13 ноември 2017 г. служителите на ЦОП – Левски отбелязаха Световния ден на добротата с първокласниците от местното училище. В рамките на инициативата те споделиха своите добри постъпки и оцветиха заедно с ентусиазъм и вълнение ДЪГАТА НА ДОБРИТЕ ДЕЛА, символ на всяка направена от тях добрина. Всяко дете потърси добротата в своето сърце и беше щастливо, че може да я сподели. ДОБРО е да оказваме помощ на другарче, на възрастен, да бъдем учтиви, да проявяваме разбиране, да уважаваме тези, които са различни от нас. Доброто ни прави щастливи, защото сме внимателни с другите и със себе си, защото сме приятели!

С грейнали лица, с много усмивки, децата разказаха приказките, в които побеждава доброто и справедливостта, и „всички заживели доволни и щастливи“. А в приказките е събрана мъдростта на вековете. Дете, което вярва в приказките, вярва и в доброто, а това му помага да се усмихне на света и да не се бои. Научава, че трябва да бъде добро и трудолюбиво, да помага на другите, да се радва на тяхното щастие. Че не струва нищо, а значи много да се усмихнем, да подадем приятелски ръка, да кажем нещо хубаво или утешим някого, за да дарим добро на хората около нас.

Всяка добрина носи радост и щастие, носи обич и красота.

Затова, нека си пожелаем много дни, изпълнени с доброта и усмивки!