ДЕН НА УСМИВКАТА

Доброволците и служителите в ЦОП гр. Левски решиха да превърнат 6-ти октомври – Деня на усмивката, в Празник на добрите взаимоотношения и добрите дела. Проведе се инициатива, част от календара на Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ”.

Доброволци и служители обиколяха града с брошурки с усмихнато личице и призивите: „Усмихни се – направи добро“, „Посвети деня на доброто настроение и добрите дела“, „Направи добро – помогни на някого да се усмихне“. С този жест участниците пожелаха на жителите на града  добро настроение и призоваха всеки един да направи поне по едно добро дело по пътя си, както графикът Харви Бел, създателят на усмихнатото жълто личице, призовал в Деня на усмивката – да правим добро и да помогнем на другите да се почувстват щастливи.

С настъпването на есента все повече имаме нужда от топлина, добро настроение и стимули за усмивка. Всеки нов ден е неповторим и цветен, такъв, какъвто го направим ние самите. Хубаво е, когато видиш усмихнати лица и чуеш весел смях! Сивото избледнява и денят се оцветява. Разцъфват хиляди усмивки и стават все повече и повече.  Нека повече и по-често се усмихваме и даряваме усмивки на околните! Усмихнете се на любимия човек, на близките, на съдбата си, на слънцето, на дъжда, на целия свят! Усмивката и доброто настроение са магични. Те правят чудеса. Просто трябвa да им дадем старт.