Кръгла маса на психолозите от екипите на СОНИК СТАРТ

През отчетния период екипът на ЦОП беше домакин на втора от предвидените шест Кръгли маси на специалистите от екипите на СОНИК СТАРТ. Кръглата маса на психолозите събра експерти в областта от Дупница, Ихтиман, Първомай, Карлово, Балчик, Левски, Плевен, Сливен, Драгоман и София. Модератор на кръглата маса беше Нери Асенова, гост психолог от гр. Плевен.

В рамките на два дни участниците имаха възможност да представят работата си на местно ниво, да обменят добри практики, ценни идеи, методи и инструментариум; да анализират своите силни и слаби страни, препятствия и предизвикателства, пред които се изправят в процеса на работата си. Кръглата маса беше арена за надграждане на професионалния опит и ефективността на психологическата работа в областта на социалните услуги в СОНИК СТАРТ.

Професионалният форум синхронизира експертната методика на специалистите, представяйки местните нужди, разнообразното поле на дейност в центровете за социални услуги, уникалния опит и мнението на всеки един от психолозите на СОНИК СТАРТ.

Инвестицията в човешкия ресурс е отличителна черта на СОНИК СТАРТ и провеждането на кръглата маса беше само един от начините, които ежемесечно се прилагат за надграждане на знанията, уменията и увереността на всеки един експерт.

Кръглата маса предостави още възможност за обсъждане на общи стандарти в работата, представяйки местните нужди и разнообразното поле на дейност в отделните центрове, опита и мнението на всеки един от психолозите на СОНИК СТАРТ. Обменът на опит, споделянето на разнообразни и изпитани практики, дискутирането на различни мнения, предоставиха възможности за разширяване на гледната точка; на повишаване на полето на компетентност и качеството на предоставяната психологическа подкрепа в рамките на различните услуги.