Кръгла маса на социалните работници от екипите на СОНИК СТАРТ

В периода от 15 до 17 юни 2014 г. се проведе кръгла маса на социалните работници от екипите на СОНИК СТАРТ. Работната среща е трета по ред от предвидените шест, които имат за цел да събират експерти в различни областти от Дупница, Ихтиман, Първомай, Карлово, Балчик, Левски, Сливен, София, Драгоман и др.

Модератор  на кръглата маса беше г-жа Росица Димитрова – Директор „Социални дейности и здравеопазване” , Община Велико Търново, която следеше за гладкото и ползотворно протичане на форума и не пестеше споделяне на опит и знания в областта.

В рамките на три дни участниците имаха възможност да представят работата си на местно ниво, да обменят добри практики, опит, ценни идеи и подходи в социалната работа. Експертите анализираха своите силни и слаби страни, препятствия и предизвикателства, пред които се изправят по време на работния процес. Реализираната кръгла  маса даде възможност за надграждане на професионалния опит и повишаване ефективността на социалната работа в областта на социалните услуги в СОНИК СТАРТ.

Кръглата маса си постави за цел да синхронизира експертните медотики, като се отчетат особеностите на различните населени места, местните нужди, унилания опит и умения на всеки един от социалните работници в СОНИК СТАРТ.

Инвестицията в човешкия ресурс е отличителна черта на СОНИК СТАРТ и провеждането на кръглата маса е само един от начините, които ежемесечно се прилагат за надграждане на знанията, уменията и увереността на всеки един експерт.