Обмен на опит между специалисти от ЦОП Левски и новооткрития ЦОП Белене

На 24 юни 2014 г. беше осъществена среща с цел обмен на опит между специалисти от ЦОП Левски и новооткрития ЦОП Белене.   Новосформираният екип на ЦОП Белене инициира  посещението, за да почерпи опит, идеи и да обогати уменията си. Гостите от Белене не скриха задоволството си от създадения контакт, от развитието на срещата и атмосферата в ЦОП Левски като цяло. Благородно завидяха на екипа, домакин, че фирма СОНИК СТАРТ ООД е зад гърба им.  Предвид добрите впечатления, беше направено запитване към екипа на ЦОП Левски за провеждане на задължителните въвеждащи обучения обучения при стартирането на ЦОП. Екипът на ЦОП Белене отправи покана за подобна среща  и на тяхна територия. Създадените контакти бяха не само делови, но и чисто човешки и приятелски.

Във връзка с работата по случаи ЦОП продължава да осъществява активна комуникация и обмен на информация за постигане по-висока резултативност от дейността с потребителите, които живеят в селата на територията на Общината. Периодични срещи в съответните кметства благоприятстват високата информираност във връзка с потребители на ЦОП за ефективното разгръщане на залегналите планове за грижи.

В Непрекъсната кореспонденция с Централно управление на СОНИК СТАРТ се осъществява високоефективен обмен на информация за методите на груповата и индивидуална работа, за методологията на работа по случай, воденето на документацията и за работата в общността – провеждането на информационни кампании, дискусии, беседи и семинари.