СВЕТИ ВАЛЕНТИН – ДЕН НА ЛЮБОВТА И ВИНОТО

„… любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправдата не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. Любовта никога не отпада…“

Във връзка с отбелязването на Свети Валентин – известен като ден на Любовта и Виното, доброволците на ЦОП Левски с нестандартна инициатива изненадахаобществеността на гр. Левски, поднасяйки своите валентинки и собственоръчно изработени картички сред жителите на града. Децата раздавайки подаръците си обсъждахас гражданите темата за любовта, но в един много по-широк смисъл – как любовта между хората може да бъде двигател за положителни промени и да развива една общност.

Инициативата, беше посветена не само на влюбените двойки, а и на всички, които обичат. Най-голям интерес предизвика специално изработения макет на огромно сърце, символ, относим към душевното, емоциите, морала, а в миналото също и като символ на интелектуалната сърцевина у човека. Десетки влюбени на различна възраст „запечатаха” усмивките си от прекрасните изненади на многобройни снимки с младите хора.

В рамките на два часа беше сформирана любовна вълна, която обзе целия град и вина за това прекрасно изживяване имаха младежите на ЦОП Левски.Всички се обединиха около това, че любовта не означава само физическа близост между двама души, а отношенията на уважение, доверие и приемане на другия.