Световния ден на околната среда в ЦОП Левски

На 05.06.2014 г.  ЦОП Левски отбеляза Междунарадния ден на околната среда. Доброволци и потребители към ЦОП Левски имаха възможност да научат, че честването на този ден е свързан с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб. Отбелязването на Световния ден на околната среда играе ролята на глобална платформа за работа с обществеността. На този ден в над 100 държави, хората обединяват усилията си и правят нещо положително за околната среда  и за планетата.

Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 г. е Надигни гласа си, не нивото на морето. Призивът тази година е да се признае, че  всички сме изправени пред едни и същи предизвикателства и сме обединени от една обща цел за устойчив живот и благоденствие на тази планета.

Младежите сами стигнаха до извода, че дали ще организират кампании за почистване, инициативи за намаляване на хранителни отпадъци, специални дни за ходене на работа пеша, забрани за използване на пластмаса, художествени изложби, инициативи за засаждане на дървета, концерти, танцови събития, въвеждане на устройства за рециклиране, кампании в социалните медии и различни конкурси – всяко действие ще бъде от значение . Когато усилията ни се умножат в световен мащаб, нашите индивидуални гласове и действия ще имат  показателно значение.

За финал на срещата децата имаха възможност да се насладят на  красиви  природни забележителности от България събрани в прекрасно поднесена презентация.

Под звуците на незабравимата българска песен “Хубава си моя горо”, доброволци и потребители се обединиха под мотото: ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е НАШИЯТ ОБЩ ОСТРОВ, НЕКА ДА ОБЕДИНИМ СИЛИТЕ СИ, ЗА ДА ГО ЗАЩИТИМ!