Участие в Международна конференция на тема: От активно включване към социално инвестиране

Представител на СОНИК СТАРТ и екипа на ЦОП – Левски взе участие в Международна конференция на тема: От активно включване към социално инвестиране. Материали от събитието придружават настоящия отчет като приложение. Конференцията бе организирана от Европейската Комисия, Комитета по икономически и социални въпроси, и се проведе в Брюксел.

Основна цел на конференцията бе да започне нов прочит спрямо социалната политика на европейско ниво, като измести разбирането за полезност от преки социални дейности към серия от мерки и ангажименти с характер на инвестиции. СОНИК СТАРТ, като организация – социален предприемач, намира събитието за особено интересно не само за българската социална реформа, но и в рамките на обединена Европа като цяло. Темата за социалните инвестиции тепърва ще бъде разгръщана в рамките на Европейския съюз и част от нейното реализиране ще бъдат серия от законодателни инициативи във всички европейски държави.

Чрез своята разнообразна практика, екипът на СОНИК СТАРТ счита за своя мисия да допринесе за създаване на българска практика на социални инвестиции в бъдеще.