ОТКРИВАНЕ НА ПЪРВАТА В ЛЕВСКИ “БИБЛИОТЕКА НА ОТКРИТО”

На 18.05.2018г. бе даден официалния старт на съвместната инициатива на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ Левски “Библиотека на открито“ под мотото “Вземи, прочети и върни“, част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

Началото на инициативата, включваща няколко дейности, бе поставено през месеца на книгата, месец април, когато специалисти от ЦОП и ЦСРИ Левски посетиха различни училища в гр. Левски, където заедно с ученици четоха и разсъждаваха над съвременни приказки и имаха възможността да  нарисуват вълнуващи моменти от любими художествени произведения.

Учениците от прогимназиален етап се включиха с есета, разкази и стихотворения на тема “Магията на книгите“, чрез които имаха възможността да изразят своите мисли и вълнения от общуването с книгите. Творбите им бяха част от инициативата. Най-креативните ученици изработиха макети на „Къщички за книги“

Рисунките и макетите на учениците бяха изложени по време на откриването на “Библиотека на открито“.

След приключването на поредицата от дейности, част от инициативата „Библиотека на открито“, доброволци, ученици, потребители и служители от социалните услуги изработиха заедно две красиви „Къщички за книги“  по модела на детските макети.

На официалното откриване на първата за гр. Левски „Библиотека на открито“, проведено под егидата на СОНИК СТАРТ и Кмета на Община Левски, присъстваха представители на местната власт, служители на ДСП Левски, Читалища, МКБППМН, библиотека „Веселина Геновска“, учители, ученици, доброволци, потребители на трите социални услуги и любознателни граждани.

Гостите споделиха радостта и интереса от първата поставянето на първата за гр. Левски „Библиотека на открито“, която ги зареди с надежда и амбиция за превръщане на свободното им време в приятно и полезно пътешествие в света на книгите. Всички гости  оставиха своя принос към инициативата, дарявайки книжка.